Miriam Hentscke edzőtábora

„A március 15-i hosszú hétvégén gyönyörű napsütéses időben, kreatív lovas társaság gyűlt össze Miriam Hentscke első Magyarországi edzőtáborán. A KWIZDA LK. lovasain -Farkas Kata, Szokola Csaba, és Jenei Péter- kívül,  Neel Eszter, Kristóf Réka és Zengő Réka Pilisjászfaluról, Medgyesi Diána Dobogómajorból, Cseh Andrea és Büki József Balatonvilágosról képviselte a lovasok táborát. A három napon számtalan "gyalogos" érdeklődő tekintette meg a foglalkozásokat amelyek reggel 9.00 és délután 17.00 között zajlottak. A foglakozásokat világos utasítások, egyszerű de céltudatos gyakorlatok jellemezték, Németh Fanni /KWIZDA LK/szakszerű tolmácsolásában.

A három napot minden résztvevő elégedetten, és élményekkel gazdagodva zárta.

"Remek élményeket szereztem, és nagyszerű lovasembereket ismertem meg a Pulai Lovasparkban" - mondta Miriam Hentschke búcsúzóul!”

Lejegyezte: Németh József (Magyar Lovas Szövetség Díjlovagló Szakágának honlapján)

Képek az eseményről >>>

 


 

Évzáró Mikulás Party a Pulai Lovasparkban

Rendhagyó szándékkal 2011. december 4-én egy évzáró Mikulás Party-t szervezünk a Pulai Lovasparkban. A programot egy vicces lovas vetélkedővel kezdjük a fedett lovardában, majd egy laza hangulatú, kötetlen állófogadással folytatjuk a szociális épület klub helyiségében. Minden kedves bértartónkat, barátunkat várunk nagy-nagy szeretettel, a „belépődíj” egy-egy – akár saját készítésű – karácsonyfadísz, amivel a közös fánkat kívánjuk díszíteni.

 


 

Fedeles birtokba vétel

2011. október 12.

Aki Balatonvilágos környékén jár, minden bizonnyal láthatta, hogy egy új, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt épült a Pulai Lovasparkban. A már nagyon hiányzó fedeles lovardánk és a hozzá tartozó kiszolgáló épület már 95%-os készültséggel üzemel, és bízunk benne, hogy minden kedves bértartónk és vendégünk megelégedettségét és tetszését kivívja majd. Habár a hivatalos megnyitó még várat magára, az őszi hideg, nyirkos időjárásnak köszönhetően szükségét éreztük annak, hogy a fedeles lovardát megnyissuk a lovasok előtt.

Az új fedeles birtokba vétele október 12-én történt meg, egy családias, nagyon jó hangulatú kis partyval egybekötve. A lovasok ezen a napon léphettek először a fedett lovarda homokjára, ami reméljük nem csak számukra, de a lovak számára is sok-sok örömet és jó eredményeket fog hozni.

A birtokba vételt egy közös pezsgőzéssel, könnyű vacsorával, laza, kötetlen beszélgetéssel ünnepeltük meg, az új szociális épület cserépkályhájában ropogó tűz mellett.

Ezzel az épülettel egy régi nagy-nagy álmunk valósult meg, kívánunk hozzá minden bértartónknak és lovasunknak sikerekben gazdag lovaglást!

/A rendezvényről készült fényképek a Galériában tekintethetők meg./

 


 

IV. Pulai Lovaspark Kupa

A korábbi évek gyakorlatához ragaszkodva, augusztus első hétvégéjén (2011. augusztus 5-7.) került megrendezésre a IV. Pulai Lovaspark Kupa.

A szervező szemével nézve mi úgy érezzük, hogy talán az eddigi évek egyik legsikeresebb Pulai Lovaspark Kupáját sikerült lebonyolítanunk augusztus első hétvégéjén. Nagy-nagy örömünkre az égiek is a kezünkre játszottak, és az elmúlt időszak nyáriasnak nem éppen mondható időjárása után, egy gyönyörűen napos, kellemesen meleg, romboló viharoktól mentes pár napot kaphattunk. A versenyen szinte minden kisebb és nagyobb díjlovas klub és egyesület képviseltette magát, számokban gondolkozva a három nap alatt a 85 induló lovas 107 lóval 270 startot produkált a Quadrille és a KO versenyszámokon kívül. Embertpróbáló feladat volt ez lónak, lovasnak, bírónak, versenyirodának és pályaszolgálatnak egyaránt. Hogy egy érzékletes példával éljünk, annyi induló nevezett a versenyre, hogy végül az LSZ5 programot a verseny hetében át kellett helyezünk a pénteki napra, mivel ez már nem fért volna bele a szombat – vasárnapi versenynapokba; holott az első számok minden reggel 7 órakor kezdődtek, és az utolsók eredményhirdetései valamint a díjátadási ünnepségek este 8 óra körül fejeződtek be.

A három nap alatt nagyon magas színvonalú lovaglásokat láthattunk, nem volt ritka a 75-80% közötti teljesítmény sem. Talán az értékes nyeremények, talán az egymást túlszárnyalni vágyó versenyszellem, talán a nyári napsütésnek is betudható jó hangulat, a kiegyensúlyozott, jól szervezett háttér, vagy mindez együtt motiválta a lovasokat a kiváló teljesítményekre.

Nem szabad megfeledkeznünk a lovasok eredményeit értékelő bírói gárdáról sem (Berényi Miklós vezetőbíró, Balázs József, Budai Andrea, Ilja Vietor, Kiss István, Major Albert, Prutkay Zoltán, Vígh Mariann), akik fáradságot nem ismerve kora reggeltől késő estig lankadatlan figyelemmel és fáradhatatlan hozzáállással pontozták az indulókat.

Mi, a Pulai Lovasparkban nagy-nagy hangsúlyt helyezünk minden évben arra, hogy az egyébként sokszor már-már belterjesnek tűnő díjlovas világba bevonzzunk kívülállókat is, akik látva a lovak és lovasaik harmónikus mozgását, egymás iránti szeretetét és tiszteletét, kedvet kapnak ahhoz, hogy ők maguk is kipróbálják ezt a sportágat, vagy talán csak közelebb tudnak kerülni ezekhez a gyönyörű állatokhoz. Így fontosnak tartjuk, hogy minden évben péntek és szombat esti programként valami olyan showműsort produkáljunk, ami bevonzza a környékbeli érdeklődőket, és nem utolsósorban a lovasoknak is egy kis lazításra, felszabadult szórakozásra ad lehetőséget. Augusztus 5-én, pénteken egy nagyon kreatív számokat felvonultató Quadrille-bajnokságot láthattak a nézők, ezt követően pedig az X-Faktorból ismertté vált Janicsák Veca és Takás Nikolas koncertjén csápolhattak a rajongók. A szombat esti program során a már-már hagyománnyá vált KO bajnokság nyűgözhette le az érdeklődőket, majd a Summer Sisters és Király L. Norbi szórakoztatta a nagyérdeműt.

És hogy egy kicsit hazabeszéljünk... Akik szerveztek már hasonló rendezvényt, azok mind-mind jól tudják, hogy egy ilyen hétvégét lehetetlenség lenne sikerrel megrendezni a megfelelő csapat nélkül. A verseny sikeres lebonyolításának nélkülözhetetlen alapfeltétele volt a hónapokkal korábban megkezdett gondos előkészítő munka, amibe a lelátók és bírói állások társadalmi munka keretében történő lefestése, felújítása; a lovarda területén elvégzett kertészeti, parkosítási feladatok ugyanúgy beletartoztak, mint a kupák gondos kiválasztása, szalagok megrendelése. A verseny lebonyolításában nagy-nagy felelősség hárult arra a körülbelül 20 fős kis csapatra, akik az egész rendezvény gördülékeny lebonyolítását, zökkenőmentes szervezését és levezénylését végezték. Nagy-nagy szerencsénk van abban, hogy ennek a lelkes, családias hangulatú kis csapatnak az összetétele már több éve változatlan, így a korábbi versenyek során már mindenki megszerezhette a kellő tapasztalatot, nélkülözhetetlen gyakorlatot, így már-már rutinszerűen látta el mindenki a feladatait.

A rendkívül pozitív visszajelzésekre és gratulációkra alapozva úgy érezzük, hogy egy mindenki számára emlékezetes és élvezetes augusztusi versenyhétvégét sikerült lebonyolítanunk, ami arra ösztönöz bennünket, hogy a hagyományokat nem megszakítva, tudásunk legjavát adva, a 2012-es évben ismét hasonló, magas színvonalon szervezett versenyekre invitáljuk a lovasokat és minden érdeklődőt.

A IV. Pulai Lovaspark Kupán készült képek megtekinthetők a galériában.