Mindig is közel éreztem magam a lovakhoz, azonban az élet úgy hozta, hogy csak a kilencvenes évek végén kezdtem el lovagolni. Sukorón vettem az első leckéimet, csak azért, hogy kipróbálhassam, hogy csak a lovak iránti szeretet van bennem, vagy a lovaglás is az általam régóta elképzelt élményt nyújtja. A kezdeti élményeket követően megszerzett tapasztalatok után lehetőség adódott Kövy Andrástól órákat venni, ami végleg befolyásolta a díjlovas sporttal való elkötelezettségem kialakulását. Személy szerint a lovas és a ló sportok minden ágát szeretem, de valóban a díjlovaglás az a szegmense ennek a gyönyörű sportágnak, ami engem a legjobban megfog és gyönyörködtet. Meggyőződésem, hogy valóban a díjlovaglás a lovas sportok királynője. (...)
Az élet úgy hozta, hogy alkalmam adódott kedvező feltételekkel hozzájutni az ismert ingatlanhoz. A területen az első sétám során, egyértelművé vált számomra, hogy egy a lovak számára minden igényt kielégítő létesítményt szeretnék létrehozni ezen a területen. Ekkor még csak arra gondoltam, hogy a saját magam számára hozom létre a Lovasparkot, a jelenleginél sokkal kisebb léptékekkel. Aztán a hosszú évek során idáig jutottunk.

(részlet Pulai Péter interjújából Horváth Lászlóval 2009. 10. 21. www.horvath-lukacs.hu/dijlovas/)


„Számomra a legemlékezetesebb, amit emlékként, tanulságként mindenképpen megőrzök, hogy ez a verseny valóban a díjlovaglásé volt, amiért őszinte köszönet illet mindenkit, rendezőket, szervezőket, részvevőket, bírókat, akik mindezért tettek. (...) A hazai palettán ez a díjlovas verseny a szintjét tekintve szerintem az ob-val azonos, én úgy vélem, hogy díjazást tekintve nagyságrendekkel magasabb. Legyen a III. Pulai Kupa a díjlovas versenyek etalonja a jövőre nézve!”

(részlet a Berényi Miklóssal készült interjúból a Lovas Élet 2010/9 számából)


„Legszívesebben úgy fogalmaznék, hogy a Balatonvilágoson frissen megnyílt Pulai Lovaspark ajándékot adott a díjlovagló sportnak. (...) Helyszín. Lovaknak épült, lovasoknak, versenyekre. Aki megtervezte, mindenesetre gondosan körbenézett, mintát vett a már létező létesítményekről, és egy praktikus, még tovább fejleszthető esszenciát gyúrt belőlük. Emellett az egész környezet kellemes, ápolt, zöld. (...) Istállók. Tiszta, világos, szellős, nagy, lóbarát bokszok, egyik oldalt nyitható ajtókkal, hogy a ló bármikor kimehessen a szabadba, csak úgy, friss levegőt szívni és bambulni. Pálya. Nemzetközi igényeket kielégítő, rugalmas, csúszásmentes talaj homokkal, geotextíliával és... a többi titok. A lovak mindenesetre boldogan dolgoztak rajta.”

(részlet Szűcs-Gáspár Kinga írásából a Lovas Élet 2008/9 számából)


„A Pulai Péter nevével fémjelzett lovaspark – nevéhez hűen valódi park – olyan magas szakmai és esztétikai igénnyel megépített lovas létesítmény, amely példaértékű kell, hogy legyen lovastársadalmunk számára. (...) Az általam leírtak nem vetekedhetnek azzal a mindent summázó résztvevői véleménnyel, amely úgy hangzott: a Pulai Lovaspark versenyeire Balatonvilágosra mindig nagy örömmel jövünk!”

(részlet a Dallos Gyulával készült interjúból a Pegazus 2008/9 számából)


„A Pulai Lovaspark nagyon szép helyszín, egy álom lovaspálya, ahol lónak, lovasnak, edzőnek öröm dolgozni. Minden világos és új, a talajok jók, minden megfelelt, még az időjárás is. A kurzus jól szervezett volt, és Pulai Péter úr jóvoltából az igazi magyaros vendéglátást is megismerhettem.”

(Interjú Heikei Kemmer-rel a 2008-as Hong Kongi Olimpia egyéni bronzérmes és csapat aranyérmes német válogatott díjlovassal a Lovas Nemzet 2009/9 számából)