A Pulai Lovaspark Budapesttől 90 kilométerre, az egymással szomszédos Balatonfőkajár és Balatonvilágos határán, a Balatontól mindössze pár percre, összesen 14 hektárnyi területen helyezkedik el.

A komplexum az M7 (89 km szelvényének lejárójánál) autópályáról könnyedén megközelíthető, a magyar tenger vonzáskörzetében egyedülálló kivitelezéssel, rendkívül magas minőségi felszereltséggel, kiváló szakmai háttérrel rendelkező szakemberekkel, barátságos, családias környezettel vár minden kedves hobby, kezdő, haladó és profi lovast. A lovarda kialakítása elsősorban a díjlovaglást helyezi előtérbe, de az ugró lovasok is otthon érezhetik magukat hiszen rendelkezünk komplett akadályparkkal is. A lovas sportok ezen két népszerű ágát szolgálja ki a lovarda területén elhelyezkedő két nagyméretű díjlovagló négyszög központi elhelyezkedése is. A négyévszakos díjlovagló négyszögek talajborítása Magyarországon először alkalmazott osztrák keverék, három féle szövettel és üvegszál erősítéssel dúsított kiváló minőségű homokkal rendelkezik, mely a lovasok kiváló eredményeinek elősegítése mellett a lovak izomzatának, ízületeinek, csontozatának, kondíciójának megerősítésében, egészségének megőrzésében is komoly szerepet vállal. A lovarda természetesen minden lószerető előtt nyitva áll.

A létesítmény két istállószárnnyal rendelkezik, összesen 32 ablakkal ellátott boksszal, melyek feléhez szabadba kifutó karám is tartozik. Az istállók területén patamosó, és lószolárium, nyeregszekrényes helyiségek segíti a lovak szakszerű ápolását. A lovaglás szerelmesei két automatikus locsoló berendezéssel ellátott, nemzetközi minősítésű, éjszakai világítással is felszerelt nyitott pályán hódolhatnak szenvedélyüknek, valamint rossz idő esetén egy 60x40 méteres fedett pálya is használható. A futószáras edzés szakszerű lebonyolításához egy körkarám is kialakításra került, valamint egy hat lovas jártató gép is a lovak rendelkezésére áll.

A létesítmény területén kiépítésre került egy military edzésekre is alkalmas akadálypark, valamint egy homokkal borított vágtapálya 300 m hosszal is.

A lovaspark területén több, egész évben használható, egymástól villanypásztorral elválasztott, önitatóval és féltetővel ellátott, karámosított legelő is kialakításra került; ami nagyban hozzájárul a lovak minél kényelmesebb, természetesebb, szabadabb tartásához.